Ha létezik hortobágyi húsos,akkor miért ne lehetne sós palacsintát nyersen is készíteni?!
Így bukkantam a zöld palacsinta receptjére Gitta blogjában.Kis változtatásokkal ezt készítettem ma ebédre.
Hozzávalók:
Tészta:
2 nagyobb cukkini
2 kanál olíva olaj
2 kanál citromlé
1 kanál szójaszósz
1/másfél csésze sárga lenmag megőrölve
1 kanál agave
kevés mexikói fűszerkeverék (opcionális)
A lenmag kivételével az összes hozzávalót összeturmixoltam .Egy keverőtálban hozzáadtam a lenmagot és a fűszerkeveréket,majd egy alumínium sütőtálcát befedtem sütőpapírral ,ráegyengettem a 'tésztát' kb. fél centi vastagon.Mivel én nem rendelkezem az igen borsos árú aszalógéppel-csak annak egyszerűbb változatával -a fűtőtestre tettem a tésztát tálcástól mindenestől 'aszalódni':) Öt óra alatt még nem száradt meg teljesen,így könnyű volt palacsintát tekerni belőle.
A kenyerek kivételével ez volt az első tésztás próbálkozásom:)..és micsoda siker:)
Mivel mexikói fűszereket használtam a töltelék guacamole lett.
Palacsintabendő:
1 nagy érett avokádó
2 szál újhagyma
fél piros kaliforniai paprika
6 szem koktélparadicsom
1 zöld erőspaprika vagy zöld chili
2 ek citromlé
só
Az avokádót villával szétnyomkodjuk egy tálban és hozzákeverjük a többi apróra vágott hozzávalót.
_____
Nem egészen úgy hangzik,mint egy igazi palacsinta,ugye?..pedig nagyon is igazira sikerült,Nagylány a töltelékre 'járt rá'-annak ellenére,hogy az meglehetősen csípősre sikeredett.
Mind a nyolc laktató pala elfogyott nagyon hamar!
2010. január 26., kedd
Zöld palacsinta guacamole töltelékkel
Bejegyezte: Just an eejit dátum: 11:41
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése